Όροι χρήσης

Η περιήγηση και η αγορά προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος σημαίνει την ανεπιφύλακτη  αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης.

Το silvetron.com είναι καταχωρημένο εμπορικό όνομα της εταιρείας ΕΜΜ.ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ και το εμπορικό σήμα είναι κατοχυρωμένο στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το silvetron.com απευθύνεται ταυτόχρονα σε πελάτες λιανικής και χονδρικής. Για τον λόγο αυτό οι πολιτικές και όροι χρίσης διαμορφώνονται ανάλογα το είδος του πελάτη.

Αν είστε έμπορος και επιθυμείτε να συνεργαστείτε μαζί μας, παρακαλούμε κάντε τη σχετική επιλογή στη φόρμα εγγραφής. Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί μετά τον έλεγχο από το εμπορικό τμήμα. Θα βρείτε τους όρους συνεργασίας εδώ.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Την παραγγελία σας μπορείτε να πληρώσετε με 4 τρόπους:

1. Online – Mε πιστωτική, Prepaid ή χρεωστική κάρτα

Στο silvetron.com δεκτές γίνονται οι κάρτες Visa, Mastercard και Maestro (εξαιρούνται οι American Express και Diners Club). Οι συναλλαγές γίνονται με απόλυτη ασφάλεια μέσω της πλατφόρμας e-Commerce της τραπέζης Eurobank, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια επικοινωνιών μέσω του πρωτόκολλου EMV3DS. Η συναλλαγή διεκπεραιώνεται μέσω της μεθόδου Redirect όπου η διαδικασία εκτελείται από την τράπεζα, χωρίς το silvetron.com να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας σας.

2. Με κατάθεση σε ένα τραπεζικό λογαριασμό

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να πραγματοποιήσετε την παραγγελία σας χωρίς να γίνει η πληρωμή.  Η παραγγελία παραμένει εκκρεμής και οριστικοποιείται ,μετά την κατάθεση του αντιτίμου της παραγγελίας απαρέγκλιτα εντός επτά ημερών,  στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας, αναγράφοντας στο πεδίο της αιτιολογίας την λέξη e shop και τον αριθμό της παραγγελίας. Μετά την πληρωμή θα πρέπει να επικοινωνήσετε  τηλεφωνικώς  ή να αποστείλετε  email στην ηλεκτρονική διεύθυνση (sales@silvetron.com) ενημερώνοντας μας σχετικά με την πληρωμή της παραγγελίας σας. Στη συνέχεια η παραγγελία σας θα εκτελεστεί από εμάς, αφού με την σχετική ενημέρωση εντός τους  χρονοδιαγράμματος που ορίζεται με τους παρόντες όρους στο οικείο άρθρο.

Οι δε τραπεζικοί λογαριασμοί είναι:

Alpha Bank:

IBAN: GR8401401140114002002005764 BIC: CRBAGRAA

Εθνική Τράπεζα:

IBAN: GR6401101030000010344096630 BIC: ETHNGRAA

Eurobank:

IBAN: GR5902602220000810200347302 BIC: EFGBGRAA

Μην ξεχνάτε πως η κατάθεση θα πρέπει να γίνεται μέσα σε επτά ημέρες από την παραγγελία, αλλιώς η παραγγελία ακυρώνεται αυτόματα. Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι εμβάσματα από τρίτες τράπεζες θα ολοκληρωθούν μετά από έως και τρεις εργάσιμες ημέρες.

3. Simpler.

Θέλοντας να κάνουμε την εμπειρία σάς απλούστερη, συνεργαζόμαστε με το Simpler – αγορές με ένα κλικ.

4. PayPal

Για τις αγορές μέσω PayPal, επιλέξτε αυτόν τον τρόπο πληρωμής κατά την διαδικασία ολοκλήρωσης της παραγγελίας. Και σε αυτή την περίπτωση η συναλλαγή διεκπεραιώνεται μέσω της μεθόδου Redirect όπου η διαδικασία εκτελείτε από την PayPal, χωρίς το silvetron.com να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας σας.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Κάθε παραγγελία που καταχωρείτε στο silvetron.com συνοδεύεται από συσκευασία δώρου. Σε περίπτωση παραγγελίας πολλαπλών ειδών, όλα τα είδη συσκευάζονται στο ίδιο κουτί, το κάθε ένα όμως με την δική του συσκευασία δώρου.

Για κάθε αποστολή, το silvetron.com θα σας αποστείλει με ενημερωτικό e-mail με τον αριθμό ιχνηλάτισής για την ζωντανή ενημέρωση της αποστολής σας.

Σε κάθε περίπτωση που επιθυμείτε η αποστολή της παραγγελίας σας να γίνει με διαφορετική εταιρία από την συνεργαζόμενη, επιβαρύνεστε τα έξοδα αποστολής.

Θα προσπαθήσουμε να αποστείλουμε την παραγγελία σας το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είμαστε υπεύθυνοι για καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρχουν λόγω απομακρυσμένων περιοχών από αστικά κέντρα ή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Κατά την παραγγελία σας παρακαλούμε να είστε σίγουροι για τα στοιχεία σας και για την διεύθυνση αποστολής, καθώς δεν μπορούμε να αναπροσαρμόσουμε την παραγγελία σας όταν αυτή θα έχει προχωρήσει για παράδοση.

Κατά την παραλαβή θα σας ζητηθεί να υπογράψετε. Ο καθένας μπορεί να παραλάβει στην διεύθυνση παράδοσης και να υπογράψει για εσάς. Για τον λόγο αυτό δεν είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε παραγγελία χαθεί μέσα στον κτήριο που έχετε επιλέξει για παράδοση, π.χ. μία διεύθυνση γραφείου.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η παραλαβή της παραγγελίας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: με αποστολή στον χώρο σας ή με παραλαβή από το κατάστημά μας χωρίς επιπλέον έξοδα (Mιλτιάδου 7, Αθήνα GR10560).

Οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται στο silvetron.com αποστέλλονται με την συνεργαζόμενη εταιρία ταχυμεταφορών (ACS Courier).

Το κόστος αποστολής εξαρτάται από τον τόπο παράδοσης της παραγγελίας και θα υπολογιστεί με ακρίβεια μετά την εγράφη και σύνδεση σας στο silvetron.com. Για διευκόλυνση σας στο επάνω μέρος του ιστότοπου υπάρχει το εργαλείο υπολογισμού του κόστους αποστολής. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε τον τόπο αποστολής ώστε να υπολογιστεί το κόστος πριν κάνετε την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο υπολογισμός του κόστους αποστολής γίνετε βάση του παρακάτω πίνακα.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ1-5

€7,50

ΚΥΠΡΟΣ6-8

€25

ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ4-6

€25

Στην περίπτωση που επιθυμείτε ή παραγγελία σας να αποσταλεί με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών, το κόστος βαρύνει αποκλειστικά εσάς.

Οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται από χώρες εκτός Ε.Ε είναι πιθανό να υποστούν τελωνειακούς δασμούς ή άλλα έξοδα εισαγωγής, τα οποία βαρύνουν τον πελάτη. Το silvetron.com δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια αν θα υπάρχει χρέωση κατά την εισαγωγή τους στην εκάστοτε χώρα και ποιο θα είναι το ακριβές ποσό, καθώς η πολιτική των τελωνιακών δασμών διαφέρει από χώρα σε χώρα.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΩΝ

Αλλαγές για οποιοδήποτε λόγο  των  προϊόντων που αποκτήθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος  γίνονται δεκτές εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής, ήτοι την από την ημέρα κατά την οποία ο καταναλωτής ή ένα τρίτο μέρος το οποίο υποδεικνύεται από αυτόν, διαφορετικό από τον μεταφορέα, αποκτά τη φυσική κατοχή των αγαθών, σύμφωνα με τις διατάξεις του  Ν. 2251/94.

Τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν όλα τα αυτοκόλλητα τους κολλημένα, να είναι αχρησιμοποίητα και στην αρχική τους κατάσταση.

Οι συσκευασίες θεωρούνται μέρος των προϊόντων και πρέπει να επιστρέφονται μαζί με τα προϊόντα.

Το κόστος μεταφορικών βαρύνει τον πελάτη με μόνη εξαίρεση την περίπτωση που το προϊόν είναι ελλαττωματικό.

Η διαφορά χρώματος ανάμεσα στο προϊόν και την φωτογραφία δεν θεωρείται ελάττωμα και μπορεί να οφείλεται στις συνθήκες φωτισμού κατά την φωτογράφηση ή την φωτεινότητα της οθόνης σας. Συνεπώς επουσιώδεις διαφοροποιήσεις στον χρωματισμό δεν αποτελεί ελάττωμα και ο αγοραστής αποκτά ανεπιφύλακτα το προϊόν που επέλεξε.

Τα επιστρεφόμενα προϊόντα πρέπει να είναι σωστά συσκευασμένα ώστε να μην υποστούν φθορά κατά τη μεταφορά τους.

Τα εποχιακά είδη αλλάζονται μόνο με αντίστοιχο εποχιακό είδος και δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων στα συγκεκριμένα είδη.

Ο αγοραστής έχει δικαίωμα, μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος, να δηλώσει εγγράφως την επιθυμία του για αλλαγή, αποστέλλοντας με φαξ (+30) 210 324 6634 ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (sales@silvetron.com) του σχετικού εντύπου.

Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον αγοραστή.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Ο αγοραστής έχει δικαίωμα, μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος, να δηλώσει εγγράφως την υπαναχώρηση του από την αγορά, αποστέλλοντας με φαξ (+30) 210 324 6634 ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (sales@silvetron.com) του σχετικού εντύπου.

Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον αγοραστή.

Στην περίπτωση αυτή, η εταιρεία μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή προϊόντος θα δώσει την σχετική εντολή στον συνεργαζόμενο οργανισμό πληρωμών. Για την επιστροφή των χρημάτων απαιτούνται  έως 14 ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή των προϊόντων και δικαιούχος του λογαριασμού πρέπει να είναι ο πελάτης στου οποίου το όνομα έχει πραγματοποιηθεί η παραγγελία.

Για την έγκυρη υπαναχώρησή του αγοραστή θα πρέπει το προϊόν να επιστραφεί στην Εταιρεία στην αρχική του συσκευασία, η οποία αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο με το αγαθό  να μην έχει υποστεί οποιαδήποτε ζημία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο καταναλωτής  ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας των αγαθών.

Τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν όλα τα αυτοκόλλητα τους κολλημένα, να είναι αχρησιμοποίητα και στην αρχική τους κατάσταση.

Τα εποχιακά είδη αλλάζονται μόνο με αντίστοιχο εποχιακό είδος και δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων στα συγκεκριμένα είδη.

Εξαιρέσεις από το δικαίωμα υπαναχώρησης

Το δικαίωμα υπαναχώρησης  δεν ισχύει όσον αφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) την προμήθεια αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών η τιμή των οποίων εξαρτάται από διακυμάνσεις της χρηματαγοράς (π.χ. χρυσός) τις οποίες δεν είναι δυνατόν να ελέγξει ο προμηθευτής και οι οποίες ενδέχεται να συμβούν εντός της προθεσμίας υπαναχώρησης,

β) την προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων,

Για τις αγορές από το φυσικό κατάστημα και με την φυσική παρουσία του καταναλωτή – αγοραστή, ο τελευταίος έχει δικαίωμα επιστροφής των προϊόντων αποκλειστικά λόγω ύπαρξης ουσιώδους πραγματικού ελαττώματος  καθώς η επιλογή του προϊόντος από το φυσικό κατάστημα σημαίνει την ταυτόχρονη ανεπιφύλακτη  αποδοχή  του πράγματος με τις ιδιότητες που αυτό φέρει. Σε αυτήν την περίπτωση ο καταναλωτής  έχει υποχρέωση να αποδώσει το πράγμα στην κατάσταση που το παρέλαβε  και η εταιρία θα του επιστρέψει το αντίτιμο του αγαθού εκτός αν θέλει  1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση σε εύλογο χρονικό διάστημα ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες· ή  2. να μειώσει το τίμημα·. Τις τελευταίες δυο επιλογές έχει και όποιος προμηθεύτηκε αγαθό, από την εταιρία μας,  το οποίο  παρουσιάζει επουσιώδη πραγματικά ελαττώματα.

Αφότου παραδοθεί το προϊόν που πουλήθηκε, τον κίνδυνο για την τυχαία καταστροφή ή τη χειροτέρευσή του φέρει ο αγοραστής.  

Σε περίπτωση που ο  πωλητής, με αίτηση του αγοραστή, στέλνει το πράγμα σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο της εκπλήρωσης της παροχής, ο αγοραστής φέρει τον κίνδυνο αφότου το πράγμα παραδοθεί για αποστολή στην εταιρία ταχυμεταφορών.  

Αν από περισσότερα προϊόντα που πουλήθηκαν μερικά μόνο έχουν ελάττωμα, το δικαίωμα αντικατάστασης ή υπαναχώρησης περιορίζεται μόνο σε αυτά, και αν ακόμη ορίσθηκε ενιαίο τίμημα για όλα. Αν όμως κατά την πρόθεση των μερών τα πράγματα πουλήθηκαν αθρόα ή ως σύνολο και εκείνα που έχουν το ελάττωμα ή την έλλειψη δεν μπορούν να αποχωριστούν από τα υπόλοιπα χωρίς να ζημιωθεί ο ένας από τους συμβαλλομένους, το δικαίωμα αντικατάστασης ή υπαναχώρησης επεκτείνεται σε όλα.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το ηλεκτρονικό κατάστημα silvetron.com και η εταιρία ΕΜΜ.ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ, εφαρμόζοντας επακριβώς τις αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που προβλέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο (Οδηγία 2000/31/ΕΚ, ΠΔ 131/2003) καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση και τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού νόμου (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π.Δ. 207/1998, 79/2000, το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 και του ευρωπαϊκού δικαίου με τις οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ, δηλώνει ρητώς ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, εκμισθώνει ή ανταλλάσσει τα προσωπικά σας στοιχεία και τις πληροφορίες που υποβάλλετε προς οποιοδήποτε τρίτο μέρος. Το silvetron.com μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα (αυτοτελώς ή μέσω συνεργατών) μόνο για την διεκπεραίωση της μεταξύ μας συνεργασίας ή την ενημέρωση σας για δράσεις που οικειοθελώς επιλέξατε να συμμετάσχετε. Τα προσωπικά σας στοιχεία ύστερα από αίτηση σας διαγράφονται οριστικά και δεν παραχωρούνται με κανέναν τρόπο σε οποιονδήποτε. Για τον λόγο αυτό επικοινωνήστε μαζί μας στο optout@silvetron.com.

Με την υποβολή υλικού στον Server μας, συμφωνείτε ότι το υλικό δεν περιέχει στοιχεία μη αληθή, παράνομα ή καθ’ οποιονδήποτε τρόπο ακατάλληλα για χρήση και δημοσίευση.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙΜΩΝ

Στο silvetron.com καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προσφέρουμε τις δυνατόν καλύτερες τιμές.

Διατηρούμε όμως το δικαίωμα να αναπροσαρμόζουμε τις τιμές μας βάση της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας των ευγενών και πολύτιμων μετάλλων που χρησιμοποιούμε ως πρώτες ύλες μας.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο